info@fundacioaymaripuig.org

Blog

Xerrada dels transtorns neurològics en la població

Ens complau convidar-vos a la xerrada “Canvis en el Cervell produïts per l’exercici físic i mental: més enllà dels suokus i l’aquagym per a gent gran…”, que es durà a terme el proper 3 d’octubre a les 19h a les golfes de Can Lleonart (plaça Germans Lleonart, 1 Alella). Si us plau, preguem confirmació d’assistència al telèfon 935554500 o al mail secretaria@fundacioaymaripuig.org

La xerrada serà a càrrec de:
Sara Domènech, doctora en Psicologia i investigadora a l’Institut Salut i Envelliment de la UAB.
Irene Fernández, psicòloga especialitzada en Neuropsicologia de la Fundació Aymar i Puig.
Núria Puech, fisioterapeuta formada en Fisioteràpia Neurològica de la Fundació Aymar i Puig.

A continuació us exposem una breu sinopsi:
Cada cop tenim més present la idea de que mantenir-nos actius físicament està relacionat causalment amb la prevenció de moltes malalties musculars i dels ossos especialment en persones grans; també sabem, i som cada cop més conscients, de la importància de mantenir-se actius mentalment, sobretot un cop ens retirem de la vida laboral, i l’activitat intel·lectual tendeix a baixar de forma abrupta.
Així mateix, tenim a sobre la taula dades preocupants sobre l’augment de la prevalença de trastorns neurològics en persones d’edats no molt avançades, i no existeixen recursos específics per tractar-los.
Amb aquesta xerrada pretenem abordar el tractament dels diferents trastorns neurològics en persones d’edats no molt avançades, ja que requereixen intervencions diferenciadores i especialitzades. I també ens centrarem en l’important paper de la prevenció, concretament en l’envelliment actiu, per tal de viure amb qualitat (tant per la vessant física com mental i social), i que va més enllà dels sudokus, les partides de dòmino al casal i l’aquagym del pavelló municipal. Les noves generacions de persones grans requereixen de creativitat, innovació, especialització i, en definitiva, uns recursos atractius adaptats a les seves necessitats.
Per concloure us presentarem el programa SINAPSIS, un recurs ideat per tal que la persona guanyi qualitat de vida treballant l’àrea física, cognitiva, emocional i social, des del model de l’envelliment actiu, amb desafiaments i experiències innovadores i creatives que l’ajudin a mantenir la seva autonomia.

Us hi esperem!

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i medició del nostre web. Si continua navegant, accepta el seu ús. Per més informació aquí.

Usamos cookies propias y de terceros para realitzar análisis de uso y medición de nuestra web. Si continúa navegando, acepta su uso. Para más información aquí. ACEPTAR

Aviso de cookies