Blog

Dia Mundial de l’Alzheimer 2022

Avui és el Dia Mundial de l’Alzheimer. I us volem compartir algunes dades:

🧠 La prevalença entre la població és cada cop més gran. L’OMS estima que la seva incidència es triplicarà en les properes dècades, arribant a afectar a 152 milions de persones el 2050.

🧠 La Malaltia d’Alzheimer es produeix per aglomeracions anormals de les proteïnes beta amiloide i tau, que destrueix neurones.

🧠 Tanmateix, abans que apareguin aquests desajustos proteics, les neurones de regions cerebrals involucrades en la memòria i aprenentatge, es tornen hipometabòliques i perden la capacitat d’eliminar proteïnes tòxiques.

🧠 En aquest punt, cobra especial rellevància les últimes investigacions respecte al metabolisme: diferents articles científics publicats recentment, posen de manifest la relació entre la resistència a la insulina i l’Alzheimer.

🧠 Una dieta amb un índex glucèmic (IG) alt, augmenta la formació de les proteïnes desencadenants de la MA i el risc, per tant, de patir-la.

🧠 Consell: Siguem pacients actius, busquem la salut, també en tot el relacionat amb els hàbits i l’estil de vida. Si bé algunes malalties no es podran, almenys de moment, revertir, sí que podem ajudar a prevenir-les o minimitzar el seu impacte.

A la foto de l’esquerra podem veure una sinapsi d’un cervell sa. A la dreta veiem una sinapsi d’un cervell amb MA.