Blog

Coneixem a Silvia Aracil

La Silvia Aracil, auxiliar d’infermeria, ens explica el dia a dia de la unitat de convivència de social 3.
La unitat de social 3 va ser creada l’any 2019 per oferir un espai de convivència per a persones sense afectació cognitiva, oferint un entorn únic a través d’activitats i rutines adequades a les seves necessitats.
L’assistència i l’acompanyament formen part de la nostra feina.
Els fem sentir com a casa!

Ens ho explica en el següent vídeo:

Read more

Coneixem a l’Arnau i a la Núria

Coneixem a l’Arnau i a la Núria (fisioterapeutes).
Ens expliquen quin és el seu dia a dia a la Fundació i en què consisteix el seu treball en les diferents unitats de convivència.
Mitjançant els plans d’intervenció personalitzats actuen principalment la reeducació de la marxa, equilibri, estabilitat, i permeten afrontar el risc de caiguda i afavorir l’estat no només físic, sinó també anímic.

Ens ho expliquen en el següent vídeo:

Read more

Coneixem a Raquel Garcia

Coneixem a Raquel Garcia (Treballadora social). S’encarrega del treball social de la residència i del centre de dia, especialment de l’atenció a les famílies.
En el primer moment, ella informa les famílies i el hi explica el funcionament del centre, com s’atenen els familiars i tots els dubtes que puguin sorgir.
Un cop es fa l’ingrés, s’encarrega de tot el procés i la gestió per tal que tot sigui el més fàcil possible.

Ens ho explica ella en el següent vídeo:

Read more

Coneixem el projecte “Vincles”

El projecte “Vincles” de la Fundació Aymar i Puig el gestionen la Montse Solans (Dinamitzadora) i la Raquel Garcia (Treballadora social).
El projecte consisteix a crear espais de relació dins de la comunitat del centre, amb la participació de familiars, residents i treballadors.

Coneix més de les treballadores i del projecte en aquest vídeo:

Read more

Coneixem a Mónica Pérez

Coneixem a Mónica Pérez (Integradora social) que treballa a la Unitat 2 de la residència i la seva feina consisteix a cobrir les necessitats bàsiques de les persones residents (dutxes, vestir, alimentació,…) però per ella el més important de la seva feina és fer l’acompanyament que fas mentre du a terme les diferents activitats. D’aquesta manera, mentre fa l’assistència, fa un acompanyament. Ens explica que a la Fundació Aymar i Puig, s’aplica l’Atenció Centrada a la Persona (ACP), que significa que la residència s’adapta a les persones.

Ens ho explica ella mateixa en el següent vídeo:

Read more

Investigació científica sobre NeuralActions com LHV

Aquesta setmana la “Revista Española de Geriatria y Gerontologia”, una de les entitats més prestigioses en el sector, ha publicat una rellevant investigació científica sobre NeuralActions com LHV digital per millorar l’estat cognitiu de les persones grans. Aquest estudi destaca les teràpies digitals com elements per millorar la qualitat de vida de les persones.

Read more

Dia de la mare

Dedicat a totes les mares, vosaltres que sou el primer estímul i record que vivim i sou també l’últim record en marxar de la nostra ment. Gràcies per ser-hi sempre presents.

Read more

Com afecta el canvi d’hora a les persones grans

El canvi d’hora ens afecta a tots però no afecta a tothom de la mateix manera. Mentre que a una persona jove o adulta li sol comportar pocs dies a adaptar-se al nou horari, a una persona gran pot costar-li molts dies, i fins i tot setmanes, trobar-se novament adaptada. Això és degut a la rigidesa i manca de flexibilitat que presenten davant els canvis ja que solen tenir les rutines molt marcades i el sol fet d’haver de prendre’s la medicació una hora més tard de l’habitual els pot fer trontollar tot el dia; motiu pel qual es generarà malestar, irritabilitat, apatia o falta d’atenció i concentració.

Read more

Noves instal·lacions i ambientació de la Unitat de Malalties Avançades (U.M.A)

Us presentem les noves instal·lacions i ambientació de la Unitat de Malalties Avançades (U.M.A). La principal finalitat de la unitat és oferir la major qualitat de vida possible a les persones amb malalties avançades e irreversibles, així com a les seves famílies, amb un clar èmfasi en el respecte de la dignitat intrínseca de cada persona en el marc d’un treball interdisciplinari per atendre totes les dimensions de la persona: física, mental, emocional, social i espiritual.

Read more

PODCAST: L’Edat de l’Oblit – Episodi 10 – L’amor entre les persones grans

L’Edat de l’Oblit és un podcast d’ACRA i Unión de Entidades que té per objectiu lluitar contra els tabús i els prejudicis existents envers la gent gran.
Sexe, amor, soledat, noves tecnologies, abusos, privacitat, etc… són alguns dels temes que es tracten al llarg de deu capítols on es dóna veu als seus protagonistes: gent gran, famílies i professionals.

Aquest és l’últim episodi del podcast. Els episodis de “L’Edat de l’Oblit” estan disponibles a Apple music, Ivoox i Spotify.

Episodi 10 – L’amor entre les persones grans
Candela Figueras, presentadora del programa, entrevista Mercè Pérez, psicòloga i professora de psicologia evolutiva a la Universitat Autònoma de Barcelona per parlar sobre l’amor entre persones grans.

Escoltar episodi 10 – L’amor entre les persones grans

Read more